fredag den 23. juni 2017 08.24

Bittens Have i Universe er kåret som ’Bedste haveoplevelse’

Tillykke til Bittens Have, som har vundet en pris ved Cph Garden 2017

Gartnerteamet i Universe viser stolt diplomet på den flotte pris frem, mens Chefgartner Gert Jensen stadig er i København.

Gartnerteamet i Universe viser stolt diplomet på den flotte pris frem, mens Chefgartner Gert Jensen stadig er i København.

Universe Science Park

Bitten & Mads Clausens Fond ønsker stort tillykke til Universe Science Park, som ved Haveselskabets store haveshow - Cph Garden 2017 - blev vinder i kategorien 'Bedste haveoplevelse'. Universe rummer, udover en oplevelsespark for leg og videnskab, også flere haveanlæg. Bittens have er en af disse haver, og udgør et frodigt univers af blomster, træer, krydderurter og bær, der bringer én 100 år tilbage i tiden. Dengang anlagde man prydhaver ganske anderledes end i dag, udtaler Chefgartner i Universe, Gert Jensen.

Inspirationen fra Bitten Clausen

Bittens Have var Universe's 100 års fødselsdagsgave til Bitten Clausen, og hun var selv med til at designe haven, sådan som hun nu syntes, at haver skal se ud. Ideen er at haven – ligesom en have for 100 år siden – er en blanding af en nytte og prydhave. I år præsenterede Universe desuden en udvidelse af Bittens Have, med en kinesisk have inspireret af afdøde Bitten Clausens egen have.

Prisen ved Cph Garden 2017 uddeles af Haveselskabets frivillige, sammen med medlemmer og følgere på Facebook og Haveselskabet.dk, som har stemt på deres favorit blandt de nominerede i hver kategori. Bittens Have vandt foran 4 andre nominerede: Haveselskabets Havefestival, Gram Slot Hus- og Havemesse, Gisselfeld Kloster, slotsparken og Geografisk Have.

Universe kan glæde sig over yderligere en begivenhed, affødt af CPH garden 2017. Lise Bollhorns udstillingshave, "Den blomstrende Have", kan nemlig næste år opleves i Universe. Lise Bollhorns have blev tildelt Bronze af en fagjury, bestående af fem udvalgte dommere med stor viden om haver. Juryen lagde i sin begrundelse vægt på, at den blomstrende have er et spændende bud på en have uden græsplæne, og med insektvenlige planter samt et insekthotel. En klar idé, som er nem at udføre og med en flot sammensætning af blomster. 

"Vi glæder os til at flytte bronzevinderen ‘Den blomstrende have’ til Universe, og præsenterer den for vores gæster når parken åbner for 2018 sæsonen".

Chefgartner i Universe, Gert Jensen.

Universe Science Park kort fortalt
Universe er en science og oplevelsespark ved Nordborg på Als, hvor børn og voksne leger sig til viden. Universe har i løbet af sæsonen masser af events og spændende oplevelser for både børn og voksne, samt mulighed for at udforske parkens andre attraktioner, haveanlæg og blomster. Universe er et projekt, som Bitten & Mads Clausens Fond har været med til at starte, og fortsat støtter. 

Læs mere om Universe, ved at følge dette link

Universe Science Park